En les últimes setmanes ha crescut amb força el moviment “Adolescència lliure de mòbils”, format per famílies d’arreu de Catalunya preocupades per l’ús dels telèfons mòbils intel·ligents entre infants i adolescents i pels efectes nocius que tenen les pantalles entre els nostres fills i filles. 

El moviment defensa retardar l’edat de compra del primer mòbil als 16 anys, i trencar d’aquesta manera la pressió social, instaurada els darrers temps, que ha portat molts infants a tenir mòbil als 12 anys, coincidint amb el pas de primària a secundària, o fins i tot abans. Segons dades de l’Institut de la Infància i l’Adolescència, el 47,5% d’infants d’entre 10 i 11 anys de la ciutat de Barcelona tenen un telèfon mòbil propi amb connexió a internet, i un 41% d’aquests el fa servir sense límits a casa.

El debat ha arribat també a les escoles del barri, on més de 200 famílies s’han unit al grup de Whatsapp “Futurs infants dels instituts Viladomat i Ernest Lluch desmobilitzats”, un canal per compartir informació, reflexions i neguits sobre la qüestió. 

Des de l’AFA de l’escola Els Llorers, a través del grup de treball “Adolescència i Smartphones” creiem necessari participar d’aquest debat col·lectiu i promoure espais per a la sensibilització sobre l’ús responsable dels telèfons intel·ligents.

Com a primera acció, hem compartim aquesta enquesta adreçada a famílies dels cursos de primària i infantil. Es tracta d’una enquesta anònima, promoguda pel grup “Adolescència lliure de mòbils” amb l’objectiu de conèixer l’opinió de les famílies sobre l’ús dels telèfons intel·ligents i el grau d’interès i preocupació que genera aquest debat. A data d’avui l’enquesta encara està oberta però està previst tancar-la aviat.

Alhora, el grup de l’escola Els Llorers “Adolescència i Smartphones” està treballant per poder oferir xerrades per a famílies amb persones expertes i també tallers dins les aules sobre l’ús que fan els nostres infants i joves dels smartphones. 

Adolescència i smarthpones
Translate »