Sessió Participativa projecte Fem més verds i jugables els entorns de l’escola Els Llorers i L’arbret

L’Ajuntament i l’estudi d’arquitectura Leku van presentar dijous passat, 17/02, les propostes inicials de transformació i pacificació de l’entorn d’Els Llorers i de l’escola bressol Arbret davant de les dues comunitats educatives.  

La intervenció vol potenciar tres aspectes clau -més natura, jugabilitat, seguretat-  al nostre entorn. Les propostes són:

  • Al carrer Aragó, substituir o convertir la tanca de separació actual amb una tanca més segura i amb vegetació
  • Al carrer València:
    • Posar verd i mobiliari en forma d’illes per poder seure i elements perquè els infants puguin jugar (de manera col·lectiva)
    • Instal·lar una tanca que separi la vorera de l’escola dels vehicles i una altra tanca de seguretat a la vorera del davant, on s’hi fa l’Aula Viva
    • Posar espais verds en continuïtat amb els espais gestionats pel col·lectiu Espai Apacheta a tocar de la futura tanca 

A la reunió, hi va assistir l’equip directiu i famílies de la nostra escola, l’equip directiu de l’Arbret, el coordinador del Camí Amic i representants del col·lectiu Espai Apacheta. Entre tots vam fer les següents aportacions:

  • Davant les escoles preferim un espai lliure, com ara una plaça on ens puguem reunir, en comptes d’illes aixecades que dificulten el pas. Proposem desplaçar les illes cap al carrer Borrell, perquè també serveixin d’obstacle pels cotxes que es posen sobre la vorera. Proposem modificar el carril bici de davant de l’escola. L’Ajuntament ho demanarà a l’àrea de Mobilitat, però ja s’han mostrat contraris a tocar-lo. 
  • Ens agradaria tenir una tanca de fusta amb plantes a la vorera del carrer d’Aragó, similar a la que té l’escola Diputació. L’Ajuntament va explicar que aquestes són massa cares. També es va comentar d’allargar la barana perquè ocupi tot el carrer, tenint en compte el nou ecoxamfrà que es farà al carrer de Viladomat amb Aragó.
  • A la vorera del carrer València, demanem grades per seure i una tanca amable, no metàl·lica i amb vegetació. L’Ajuntament planteja no posar grades com les de l’ecoxamfrà al carrer Consell de Cent amb Comte Borrell, perquè podria ser perillós per la proximitat que tenim amb el trànsit. Estudiaran posar-les més separades de la tanca. 

La propera setmana hem d’enviar a l’Ajuntament un document amb les aportacions de la comunitat educativa per tenir en compte en la proposta de projecte que presentaran en el Consell de Barri del 5 d’abril, conjuntament amb els altres projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius del Districte de l’Eixample. 
Per tant, si teniu propostes per fer més verd i jugable el nostre entorn escolar les podeu enviar a la verda@ampallorers.com i les valorarem pel document consensuat que estem preparant.

Sessió Participativa projecte Fem més verds i jugables els entorns de l’escola Els Llorers i L’arbret
Translate »