El Dia sense Cotxes a Barcelona s’ha celebrat aquest dijous. El programa ha comptat amb més de 20 activitats, i s’ha emmarcat dintre de la Setmana Europea de la Mobilitat. La celebració convida als ciutadans a substituir el vehicle privat i desplaçar-se a peu, en bicicleta, o en transport públic. D’aquesta manera es pot millorar en la qualitat de l’aire, i en la seguretat pública i en la mobilitat del vianant. Objectius amb els quals l’Escola Els Llorers col·labora a través de diversos projectes.

Durant el dia sense cotxes, el vianant es mou de forma més lliure, amable. Els veïns recuperen l’espai públic al qual donen d’altres usos. Per exemple, el fa servir per al lleure amb jocs i tallers al carrer, per gaudir de la cultura amb xerrades i presentacions, o per trobar-se i descansar amb familiars i amics.
Aquesta iniciativa està emmarcada dins de la Setmana Europea de la Mobilitat que ja va començar el 16 de setembre. Sota el lema “Combina i mou-te” s’ha volgut posar l’accent a les diferents maneres de moure’s per la ciutat prescindint del cotxe o la moto. Durant el dia sense cotxes s’ha reivindicat que els mitjans de desplaçament sostenible són la base de la mobilitat del futur de Barcelona.

L’Escola Els Llorers ha participat d’aquest dia amb iniciatives que, de fet, manté durant tot el curs. Enguany, des de la Comissió Verda de l’AFA, celebrem 4 anys des que vam instal·lar els aparcaments de bicicletes i patinets dintre de l’escola, per als infants i joves que van pedalejant o patinant.

A més a més, promovem la participació en el projecte Bicibus, on cada divendres al matí, desenes d’alumnes – molts d’ells acompanyats de mares, pares i tutors- es troben per arribar en bicicleta a l’escola. Es tracta de rutes que passen per diverses escoles de l’Eixample, i estan escoltades per la Guàrdia Urbana que talla el tràfic per a major seguretat.

De la mateixa manera, amb altres AFAs i AMPAs de tot Catalunya, unides en la crida de la Revolta Escolar, i amb la col·laboració d’entitats veïnals i ecologistes, promovem talls de carrer davant del centre, cada primer divendres de mes, a l’hora de la sortida de l’escola.

Altres projectes han transformat l’Escola Llorers aquests anys, que s’ha convertit en un Refugi Climàtic. Un espai fresc i agradable, on es combaten les altes temperatures amb punts d’aigua i zones d’ombra. El pati és gaudit per la comunitat educativa de dilluns a divendres, però també és compartit per la resta de ciutadans durant els diumenges i els estius, donat que s’inscriu en la iniciativa de Patis Obert per a tots els veïns.

A finals d’any es portarà a terme el projecte “Fem espais més verds i jugables al voltant de les escoles Els Llorers i Arbret“, un projecte participatiu en què la Verda i la resta de la comunitat educativa hi hem estat treballant fa més d’un any perquè els nostres infants estiguin en un entorn més amable i circulen menys cotxes per la vorera d’Avinguda Roma.

Barcelona té el repte d’aconseguir que els seus carrers siguin menys sorollosos, més segurs, més saludables. Amb aquestes iniciatives, contribuïm a acostar-nos-hi

Dia sense cotxes 2022
Translate »