Educant per a una convivència intercultural

Aquest trimestre l’escola i l’AMPA d’ELS LLORERS col·laborarem amb l’ONG Metges del Món per impulsar una mirada intercultural que fomenti la convivència entre les diferents cultures presents a Barcelona.

En aquesta iniciativa participa tota la comunitat educativa activa (famílies, alumnes i professorat) per formar agents d’interculturalitat i així provocar canvis en el pensament i actituds positives envers les persones de diferents orígens i religions.

Les dues primeres accions convocades estan orientades a les famílies.

  1. Xerrada en línia “Incorporem la mirada intercultural en el nostre dia a dia”.

Dijous 25 de novembre de 18 a 19 h.

Una sessió formativa-reflexiva per xerrar sobre la mirada intercultural cap a la diversitat que es treballarà a l’escola amb els nens i nenes amb l’objectiu d’assumir un compromís per la igualtat d’oportunitats.

Us facilitem l’accés per accedir-hi: Enllaç en línia a la reunió

  1. Taller de manualitats nadalenques “les estrelles dels bons desitjos”.

Dimarts 30 novembre de 16 h 30 a 18 h al menjador de l’escola

Convidem a totes les famílies a crear unes estrelles molt especials amb les que podrem decorar l’escola i la casa. Des de retallables per les criatures més petites fins a papiroflèxia per a les més grans.

Les nostres creacions engalanaran l’accés del carrer València, per decorar de Nadal la nostra escola.

Després d’aquestes propostes, es realitzarà una sessió formativa pel personal docent i es farà una activitat de sensibilització amb tots els alumnes de l’escola, des de I3 fins a 6è. És clau començar des dels nivells més inicials, per ajudar-los a créixer amb una mirada crítica i positiva sobre la diversitat.

Les accions de sensibilització amb l’alumnat es portaran a terme la setmana del 13 de desembre dins l’horari escolar. Cada classe farà una dinàmica grupal i crearà un petit obsequi per transmetre un missatge de convivència més enllà de l’escola, per tal d’involucrar al barri en aquesta iniciativa

Educant per a una convivència intercultural
Translate »