Fa dos anys que 17 AFA de Barcelona, amb l’impuls de l’associació Eixample Respira , vam decidir que calia reivindicar entorns escolars més segurs i amables, amb menys cotxes, menys fums i menys soroll pels nens i les nenes de la ciutat. Per això, vam crear una xarxa i el desembre de 2020 vam organitzar 17 talls simultanis dels carrers davant de cada escola, recuperant l’espai públic com a espai de joc i trobada pels infants. Així va néixer la Revolta Escolar que des de llavors no ha parat de créixer. Actualment, ja som més de 100 centres mobilitzats a 17 ciutats diferents: Badalona, Barcelona, Bilbao, Cardedeu, Cartagena, Getafe, Girona, Guadalajara, Lugo, Madrid, Melilla, Mollet del Vallès, Olot, Sabadell, Sant Cugat, València, Vigo i Saragossa.

AFA Els Llorers vam decidir sumar-nos des del primer moment, ja que la nostra escola està entre el carrer Aragó i el carrer València, una de les cruïlles amb més contaminació ambiental i acústica de l’Eixample.
En aquest informe de Revolta Escolar podeu veure sobre la seguretat a nivell de trànsit dels entorns escolars (també está incrustat al final d’aquesta notícia).

Què hem aconseguit amb dos anys de Revolta Escolar?

A escala de ciutat hem assolit que l’Ajuntament hagi incrementat els fons destinats al programa Protegim les escoles, que hagi instal·lat 12 radars fixos en entorns escolars i hem sensibilitzat a les famílies, als veïns i a les veïnes sobre la importància de no normalitzar una situació com la de l’Eixample on, des de l’any 2010, se sobrepassen de forma sistemàtica els nivells legals de diòxid de nitrogen (NO²), i patim cada dia una qualitat de l’aire molt per sobre dels nivells màxims exigits per l’Organització Mundial per la Salut (OMS).

Pel que fa a la nostra escola hem obtingut la millora de l’entorn escolar gràcies als pressupostos participatius de l’Ajuntament de Barcelona, però hem de continuar lluitant per reclamar més seguretat i menys contaminació tant al carrer Aragó com al carrer València.

Per això, us convidem a reprendre un nou curs de Revolta Escolar demà, divendres 4 de novembre a les 16.30 h, tallant el carrer Aragó amb nosaltres per demanar la instal·lació de radars fixos a prop de l’escola per reduir i fer respectar els límits de velocitats dels cotxes i la reducció de la contaminació ambiental i acústica.

Us hi esperem!

Dos anys de Revolta Escolar… i seguim!
Translate »