L’any 2013 la UNESCO va reconèixer el 2 de maig com el Dia internacional contra l’Assetjament Escolar, amb l’objectiu de conscienciar a tota la població.

L’assetjament o bullying és tota actitud agressiva que un o diversos estudiants duen a terme de manera intencionada, repetida al llarg del temps i aparentment sense motivació explícita cap a un company o companya de classe. Aquestes actituds poden donar lloc a diferents tipus d’assetjament escolar que es pot presentar de forma aïllada o simultània.

Segons un estudi de 2019, a primària, un de cada 4 alumnes ha patit assetjament escolar a Catalunya. Els motius són molt diversos, però sembla que en destaquen l’aspecte físic, els gustos personals, el color de la pell, la cultura o la religió.

Què podem fer les famílies?

Combatre l’assetjament ha de ser una missió compartida entre famílies i educadors, i per això hem de treballar per fomentar el respecte i la tolerància. Als diferents articles de coeducació, podeu trobar recursos per parlar amb els vostres infants d’aquest tema:

Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar
Translate »