Des de l’AFA d’Els Llorers fa mesos que treballem per tenir aules sense calor:

Ens hem coordinat amb altres AFAs en un grup de treball que ha sorgit de Revolta Escolar. L’octubre passat es va fer públic un Manifest contra la calor a les aules adreçat al Consorci d’Educació de Barcelona, amb l’adhesió de 164 AFAs, 58 direccions d’escoles i instituts, l’AFFAC i els sindicats. Es reclama:

Un pla per instal·lar sistemes de renovació d’aire a totes les escoles adaptant-les a la normativa RITE; mesures als patis per naturalitzar-los i dotar-los d’ombres; mesures d’urgència per tenir temperatures a les escoles dins dels límits legals.

  • Dies més tard, alguns centres van rebre ventiladors de peu, però no vam tenir cap resposta al manifest.
  • El 21/03/23 es va fer una concentració davant el Consorci d’Educació de Barcelona, per reclamar solucions i l’11/04/23 representants del moviment (AFAs i l’AFFAC) es van reunir amb el regidor d’Educació de Barcelona, Pau Gónzalez.
  • El 15/3/23 l’AFA d’Els Llorers vam aconseguir una trobada amb el regidor de l’Eixample i d’Educació, Pau González, que va visitar l’escola amb un tècnic del Consorci. Li vam reclamar solucions per la calor a les aules.
  • Al maig vam organizar tall de carrer de la Revolta Escolar centrat en el problema de la calor a les aules. Posteriorment, el Consorci ens ha comunicat que, en base a uns barems objectius, no som un centre prioritari per a la instal·lació de ventialdors de sostre. Si l’escola vol, haurà de fer front amb els seus recursos a la instal·lació dels ventiladors.
  • El 28/04/23 ens vam reunir les AFAs implicades per pactar futures accions: mobilitzacions i més trobades de pressió amb el Consorci.
  • 09/05/2023 Els Llorers ha rebut ventiladors de peu del Consorci. És una mesura d’urgència, que no crearà benestar tèrmic a les aules, i exigim un Pla amb mesures estructurals i definitives per a tots els centres.
Contra la calor a les aules
Etiquetat a:
Translate »